Kanada sadece Ontario ve Québec vilayetlerinden oluştuğu dönemde, Kingston ülkenin ilk başkenti olmuş. Şehir bu özelliğiyle tarihi bir yapıya sahip. Kıvrım kıvrım akan St. Lawrence Nehri, Ontario Gölü’ne burada bağlanıyor. Burası Ontario vilayetindeki Toronto ve Québec vilayetindeki Montréal şehirlerinin tam ortasında bulunuyor.
Ontario Gölü’nün St. Lawrence Nehri’ne bağlantı noktasında yer alan şehir, konumu nedeniyle Toronto – Montréal yolunun ortasında bir duraklama noktası görevi görüyor. Ontario vilayetinde bulunan Kingston, Rideau Kanalı’nın güney ucundaki güzel bir liman şehri.
Ottawa – Kingston arasındaki Rideau Kanalı; Birleşik Krallık ile ABD‘nin bölgenin kontrolü için rekabet ettiği dönemde, 19. yüzyılda askeri savunma amacıyla inşa edilmiş. Ottawa’dan güneyde Ontario Gölü’ndeki Kingston Limanı’na kadar, Rideau ve Cataraqui nehirlerinin 202 km’sini birbirine bağlıyor. Kuzey Amerika’da sürekli olarak çalışan en eski kanal sistemi olarak öneme sahip. Kanal; günümüzde yaz aylarında tekneyle gezilen, kış aylarındaysa dünyanın en uzun buz pateni pisti hâline dönen bir su yolu olarak kullanılmaya devam ediyor. Rideau Kanalı, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.
Kingston’da gezilecek yerler listesi
İçindekiler
Kanada sadece Ontario ve Québec vilayetlerinden oluştuğu dönemde ülkenin ilk başkenti olan Kingston, küçük ama tarihi öneme sahip bir şehir.
Şimdi gelin, Kingston’u birlikte gezelim.
Üniversiteler
Burası önemli bir üniversite şehri. Bunlar da, Queen’s University, the Royal Military College of Canada ve St. Lawrence College. Kanada en çok PhD mezunlarını bu okullardan veriyor.
Fort Henry ve Fortifications
Fort Henry ve Fortifications, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Rideau Kanalı’nın bir bölümü.
Kingston City Hall
Belediye Binası, Neo-klasik mimarisiyle dikkat çekiyor.

Belediye Binası
John A. Macdonald Heykeli
Kanada’nın ilk başbakanı Sir John A. Macdonald’ın heykeli şehirde önemli noktalar arasında yer alıyor.
Kingston Limanı
Liman bölgesi yerli halkın gözde yeri.

Liman
Thousand Islands
İşte Toronto yakınlarda en sevdiğim yer! Kanada – ABD sınırını çizen tam 1.864 tane ada var. Ontario Gölü’nün kuzey doğusundan başlayıp Saint Lawrence Nehri kıyısında devam eden Thousand islands (Bin Adalar), Kanada’nın Ontario vilayetinde, ABD’nin de New York eyaletinde yer alıyor.

1000 Islands – Boldt Kalesi
Annem beni Toronto’da ziyarete geldiğinde onunla birlikte bir Doğu Kanada turuna katılmıştım. Buraya da o turumuz sırasında Ottawa’ya gitmeden önce uğradık.
Siz de Toronto’dan Ottawa ya da Montréal’e gidecekseniz, yolunuzu buradan geçirebilirsiniz. Ya da sadece Thousand Islands’a gitmek için Kingston’a uğrayabilirsiniz. Yoksa bana sorarsanız, özel olarak gelmenize çok gerek olduğunu düşünmüyorum.
Siz de fikrinizi belirtin