Arap Yarımadası’nda Basra Körfezi kıyısında bulunan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyada en fazla tanınan emirliği. Burası paranın gücü kullanılıp akılcı projeler uygulandığında bir yerleşimin nasıl turizm merkezi hâline gelebileceğini ispat eden bir yer. Ayrıca tasarım dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programına dâhil. 1991’de çöl kumlarıyla kaplı olan yerleşim, 30 yıl gibi kısa bir sürede bir imkânsızı başararak bugünkü görünümüne kavuştu. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, dünyanın en lüks ve ilk 7 yıldızlı oteli Burj el Arab, dünyanın en büyük insan yapımı limanı Jebel Ali, dünyanın en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall, dünyanın en büyük yapay adaları Palm Adaları, adrenalin ve eğlence dolu tema parkların hepsi burada toplanıyor. Belki tarih yok, belki herşey tamamen yapay ama yine de burada gördüğünüz herşey hayranlık uyandırıyor.
Emirliğin resmi dili Arapça ancak yaşayanların % 85’i yabancı uyruklu olduğu için ağırlıklı olarak İngilizce konuşuluyor.
Buradaki tüm caddeler bakımlı ve geniş. Sokaklarda bol miktarda pahalı ve lüks araba görüp zenginliği net bir şekilde hissediyorsunuz.

Atlantis Hotel – Palm Jumeirah
Yaşayanların çoğu expat yani çalışmak için buraya gelenler. Ucuz işgücünde çoğunlukla Pakistanlı, Hintli ve Filipinliler çalışıyor. Yüksek statüde çalışanların çoğunluğuysa Avrupa ve Amerika’dan gelen beyaz yakalılardan oluşuyor.
Dubai nerede? Dubai’ye nasıl gidilir?
İçindekiler
- 1 Dubai nerede? Dubai’ye nasıl gidilir?
- 2 Dubai’ye vize almak gerekiyor mu?
- 3 Dubai Turları
- 4 Dubai ve Yasaklar
- 5 Dubai’de gezilecek yerler listesi
- 5.1 Burj el Arab Oteli (Arap Kulesi)
- 5.2 Burj Khalifa
- 5.3 Dubai Mall
- 5.4 The Dubai Fountain
- 5.5 Deep Dive Dubai
- 5.6 Dubai Müzesi
- 5.7 Madinat Jumeirah
- 5.8 Palm Jumeirah
- 5.9 JBR (Jumeirah Beach Residence) Walk & Dubai Marina
- 5.10 Jumeirah Camii
- 5.11 The Mall of the Emirates
- 5.12 Sheikh Zayed Caddesi
- 5.13 Wafi City Mall
- 5.14 Kanal Bölgesi
- 5.15 Minyatür Köyler – Heritage and Diving Village
- 5.16 Baharat Çarşısı (Spice Souk) ve Altın Çarşısı (Gold Souk)
- 5.17 Sheikh Saeed Al Maktoum House
- 5.18 Gösteri – La Perle by Franco Dragone
- 5.19 Ain Dubai by Dubai Holding
- 5.20 Gökyüzü Görüşü ile Gözlemevi (Sky Views Observatory)
- 5.21 Şeyh Muhammed Kültürel Anlayış Merkezi
- 5.22 Geleceğin Müzesi
- 5.23 Çöl Safarisi
- 5.24 Tema Parkları – BOLLYWOOD PARKS™ Dubai
- 5.25 Tema Parkları – MOTIONGATE™ Dubai
- 5.26 Tema Parkları – LEGOLAND® Dubai
- 5.27 Tema Parkları – LEGOLAND® Su Parkı
- 5.28 Tema Parkları – Dubai Safari Park
- 5.29 Tema Parkları – Dubai Miracle Garden
- 5.30 Tema Parkları – Global Village
- 5.31 Hatta
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Orta Doğu’da Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda bulunuyor. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri. İstanbul’dan Dubai’ye 4,5 saatlik direkt uçuşlar bulunuyor.
Dubai’ye vize almak gerekiyor mu?
BAE yeşil pasaporta vize istemiyor ama umuma mahsus pasaport sahiplerinin vize alması gerekiyor. Kapıda vize uygulaması yok. Uçak biletinizi aldığınız firma aracılığıyla online vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Başvurudan sonra yaklaşık 72 saat içinde vize çıkıyor. Aman vizenizin çıktısını yanınıza almayı unutmayın!

Za’abeel Palace
Dubai Turları
Ülkemizden çok sayıda Dubai turu var. Burası özellikle de kış mevsiminden kaçmak ve yaz mevsimine gitmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Eğer buraya bireysel olarak gidecekseniz, AirArabia’nın fiyatları diğer firmalara göre daha daha uygun ve de İzmir, Trabzon, Bodrum ve Antalya’dan direkt uçuşları var. AirArabia’nın merkezi Sharjah (Şarika) olduğu için tüm uçuşları bu emirlikten düzenleniyor. Sharjah – Dubai arası arabayla 40 dakika sürüyor. Belli saatlerde AirArabia’nın Sharjah Havaalanı’ndan Dubai’ye giden otobüsleri var.

The Pointe
Ancak Sharjah ile ilgili hemen bir uyarı yapacağım: Burası katı şeriat kurallarının geçerli olduğu bir emirlik. O nedenle özellikle kadınların kıyafet konusunda dikkatli olmasında fayda var. Oysa Dubai’de merkezi yerlerde dilediğiniz kıyafeti giyebiliyorsunuz.
Dubai’de dünyanın en büyük ve konsept AVM’lerinden alışveriş yapabilirsiniz. Bütçenize uyuyorsa pahalı markalardan satın alabilir, buraya özel deve sütlü çikolata tadıp sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Dubai ve Yasaklar
Burası yasaklarla dolu bir yer. Ancak bu sayede de düzenini, temizliğini ve güvenliliğini koruyor. Yasaklar neler mi? Mesela:
- Açık alanlarda alkol tüketimi yasak. Sadece otellerde ve restoranlarda alkol tüketilebiliyor.
- Halka açık alanlarda öpüşmek vs yasak.
- Halka açık alanlarda küfretmek yasak.
- Askerlerin, hükümet binlarının fotoğrafını çekmek yasak.
- Toplu taşımada yemek, içecek tüketmek, sakız çiğnemek yasak.
- VPN kullanmak yasak.
- Kirli araçla trafiğe çıkmak yasak.
- Başkalarının cep telefonuna izinsiz bitmek yasak.
Gördüğüm en kuralcı ve yasaklarla dolu ülke kuşkusuz Singapur‘dur. Ancak Dubai de Singapur’la yarışır hâle geldi.
Dubai’de gezilecek yerler listesi
Burası 4 bölgeden oluşuyor: Jumeirah, Sheikh Zayed Caddesi, Bur Dubai ve Deira. Gezilecek merkezi yerler ise Marina, Palm Jumeriah ve Dubai downtown olarak ayrılabilir.

Burj Khalifa’nın 124. katından Dubai manzarası
Gezmek için toplu ulaşım ağını kullanabilirsiniz. NOL Card alarak metro, otobüs ve tramvaya binebilirsiniz. Dubai Creek üzerinden Deira’ya geçmek için geleneksel abra teknelerine binebilirsiniz. Araba kiraları ve benzin fiyatları uygun olduğu için araba kiralayabilirsiniz. Taksi çağırmak isterseniz bulunduğunuz adrese araç çağırabilmek için careem uygulamasını mutlaka telefonunuza indirmenizi öneririm.

Dubai Mall
Burada konaklama için değişik bölge alternatifleri var. Ekonomik bir konaklama yeri arıyorsanız; Deira, Dubai Creek, Tecom, downtown (3 yıldızlı otel bölgelerini) değerlendirebilirsiniz. Şehir merkezinde kalmak isterseniz, Downtown bölgesinde yüksek bütçeli yerlerde kalabilirsiniz. Expatların yaşadığı bölgede konaklamak isterseniz, Al Barsha bölgesini tercih edebilirsiniz. Hareketli gece hayatının içinde olmak isterseniz, Marina sizin bölgeniz olacaktır.
Burj el Arab Oteli (Arap Kulesi)
Burj el Arab Oteli (Arap Kulesi), bölgedeki en ünlü otel. Çünkü burası dünyanın en lüks ve ilk 7 yıldızlı oteli. İngiliz bir mimarın rüzgârdan kabaran bir yelkenden esinlenerek tasarladığı otel, Dubai’nin simgesi durumunda. Otelin dış yüzeyi, ağırlığı azaltmak ve sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlarla kaplı. Otel 52 katlı, son derece lüks döşenen 1.100 odadan oluşuyor. 52. katında bir helikopter pisti, denizden 3 kat aşağıda bir gazinosu var. Otelde sarı olan her şey som altın veya varak altın kaplama. Burj el Arab Oteli’ne otelde konaklamayanların girmelerine izin verilmiyor. Otelin içini görmek istiyorsanız, seyahat acentalarının düzenledikleri oldukça pahalı sabah kahvaltı ve yemek turlarına katılmanız gerekiyor.

Burj el Arab Oteli (Arap Kulesi)
Burj Khalifa
Burj Khalifa, 828 metre uzunluğuyla dünyanın en yüksek binası. Abu Dhabi emirinin adını taşıyor. Yapımına 2004 yılında başlandı, 2010 yılında hizmete girdi. 160 katlı Burj el Khalifa’nın 150. katından sonrası çelikten yapıldı. Bu nedenle bina, dünyada betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina olma özelliği taşıyor. Uzay roketine benziyor. Cephelerine gelen rüzgâr yükünün azalması için binanın köşeleri dairesel birleşimlerle tasarlandı. Bina saatte 64 km hızla hareket eden dünyanın en hızlı asansörüne, 76. katındaki havuzuyla dünyanın en yüksek havuzuna, 124. katındaki seyir terasıyla dünyanın en yüksek seyir terasına, 158. katında özel olarak dizayn edilen camisiyle dünyanın en yüksek noktasında yer alan camisine sahip.

Burj Khalifa
Burj Khalifa’da 124, 125, 148. katlara çıkabiliyorsunuz. Saat 15:00’e kadar 170 Dirhem, saat 15:00’ten sonra 260 Dirhem ücreti var. Önemli tüyo! İçeri girdikten sonra dilediğiniz kadar kalabiliyorsunuz. Bu nedenle 15:00’ten önce gidip az ücret ödemenizi ve dilerseniz gün batımına kadar kalmanızı öneririm.
Dubai Mall
Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall, 1.000’den fazla mağaza ve 15 alışveriş merkezinden oluşuyor. Büyük bir kompleksin parçası olan alışveriş merkezi, olimpik ölçülerde Buz Pateni Pisti, içinde binlerce deniz canlısının yer aldığı inanılmaz güzellikteki akvaryumuyla mutlaka görülmesi gereken bir AVM.

Dubai Mall
Dubai Mall içindeki Address Dubai Mall Hotel’de 12. kat yer alan Nazcaa, nefis bir Japon-Peru restoranı. Buradan muhteşem bir Burj Khalifa manzarası izleyebiliyorsunuz.
The Dubai Fountain
2009 yılı yapımı olan çeşme, Dubai Mall’un dışında, Burj Gölü’nün içinde yer alıyor. 275 metre yüksekliğe kadar su püskürtebilen çeşmeden her yarım saatte bir su gösterisi yapılıyor.

Dubai Çeşme
Deep Dive Dubai
Temmuz 2021’de açılan havuz 60 metre derinliğe sahip. Dalış yapılan dünyanın en derin havuzu, bu özelliğiyle adını Guinness Dünya Rekorları arasına yazdırmayı başardı. Dalgıçlar havuzda tecrübelerine göre farklı derinliğe dalış yapabiliyor. Terk edilmiş kentsel sokak manzarası, batık şehir ile burası oldukça özel bir havuz dalışı deneyimi sunuyor.
Dubai Müzesi
El Fahidi Hisarı’nın içindeki müze, Rashid bin Saeed Maktoum’un emri ile 1971 yılında kurulmuş. Müzenin avlusunda Dubai’nin geçmişinde balıkçılıkta kullanılan küçük kayıklar ve yerli halkın oturduğu palmiye ağacının liflerinden yapılan kulübe Barashi yer alıyor. Avluya bakan rüzgâr kuleli odalarda geleneksel silahlar ve çeşitli objeler sergileniyor. Yer altındaki bölüme indiğinizde Dubai tarihini resim, yazı ve video görüntüleri ile anlatan ilk bölüm var. Burada Dubai’nin yüzyılın başında balık ve inci ile uğraşan küçük fakir bir köy iken petrolün çıkarılmasından sonra kısa bir sürede geniş vizyona sahip bir mega şehir hâline gelişini görüyorsunuz. Daha sonra yer altında birbiri içine geçmiş odalarda geçmişten günümüze Dubai tarihini canlandırmalar ve canlandırmalara eşlik eden sesler eşliğinde âdeta o günlerini yaşıyorsunuz.

Dubai Müzesi
Madinat Jumeirah
Madinat Jumeirah ismi “Cumeyra Şehri” anlamına geliyor. Madinat Jumeirah yapı kompleksi 40 hektar alana yayılıyor. Kompleksin içindeki Jumeirah Medinat Souk, geleneksel Arap Mimari tarzında lüks villaların, otellerin, restoranların, bar ve eğlence yerlerinin, teknelerle gezinti yapılan su kanallarının, kaliteli ürünlerin satıldığı küçük dükkânların bulunduğu bir yer. 2 km uzunluğundaki özel plajda denizin ve güneşin tadını çıkartabilir, su sporları yapabilir, abra isimli geleneksel teknelere binerek 5 kilometrelik kanal ağında gezintiye çıkabilirsiniz.

Madinat Jumeirah
Palm Jumeirah
Yapay bir ada olan Palm Jumeirah, Palmiye Takımadaları projesinin bir parçası. 2001’de başlayan projede 2011 yılında ilk olarak Palm Jumeirah tamamlanmış. Kıyı şeridini 520 km artıran adanın ortasında her 2 yanda 8 adet olmak üzere toplamda 16 kola ayrılan ana bölüm bulunuyor. Bu bölüm karaya bir köprü vasıtasıyla bağlanıyor. Dış bölümden ulaşım, denizin altındaki tünellerden sağlanıyor.

Palm Jumeirah Kaynak:Wikipedia (By NASA/Tim Kopra – https://www.flickr.com/photos/nasa2explore/26170553395/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47995642)
The Palm Jumeriah, 6 kilometre uzunluğunda, 5,5 kilometre genişliğinde. Adanın yapımında 85 milyon m³ kaya ve kum kullanılmış. 17 palmiye dalı üzerine her biri birbirinden lüks apartmanlar, villalar, temalı oteller, marina, sosyal tesisler yapılmış, palmiye dallarının çevresine de hilal şeklinde bir dalgakıran inşa edilmiş. Adadaki en büyük otel ise Atlantis Otel. Bu muhteşem otelin görüntüsü dört cephesinde de birbirinden farklı. Otele, otelde kalanlar dışındakilerin girmesine izin verilmiyor. Eğer otelin içini gezmek istiyorsanız seyahat acentalarının düzenledikleri kahvaltı veya yemek turlarına katılmanız gerekiyor.
JBR (Jumeirah Beach Residence) Walk & Dubai Marina
Jumeirah Beach Residence, Basra Körfezi kıyısında yer alıyor. 1,7 kilometre uzunluğundaki ana caddesinde yürürken tasarım harikası 40 gökdeleni görebilir, plaj alanının etrafındaki mekânlarda alışveriş ve eğlence olanaklarından faydalanabilirsiniz.

JBR (Jumeirah Beach Residence)
Eğer marinada zip line yapmak isterseniz, gökdelenlerin arasından ve marinanın üzerinden geçen 1 km uzunluğundaki XLine ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Marina
Yapay bir kanalın çevresine kurulan marinada dünyaca tanınmış La Royal Meridien Beach Resort & Spa, Ritz Carlton Dubai, Hilton Dubai Jumeirah, Sheraton Jumeirah Beach Resort & Tower gibi lüks oteller, lüks villalar, apartman ve ofis blokları, restoranlar, kafeler, mağazalar ve yürüyüş yolu var.

Marina
Jumeirah Camii
Jumeirah Caddesi üzerinde şehrin en önemli cami olan Jumeirah Camii var. 1975-1978 yılları arasında inşa edilmiş. 2 şık minaresi var. Caminin içine kadınların girmesine izin verilmiyor. Sadece ibadet amacıyla Müslüman erkekler caminin içine girebiliyor.

Jumeirah Camii
The Mall of the Emirates
Bu AVM’nin içinde 400’den fazla mağaza, 14 sinema, 1 tiyatro, çok sayıda restoran, bir otel ve bir AVM içinde en uzun kayak pisti olan Ski Dubai yer alıyor. Ski Dubai’de yazın 50 °C sıcaklıkta kayak veya kızak kayabilir veya çevresindeki restoran ve kafelerden kayak yapanları seyredebilirsiniz.

The Mall of the Emirates
Sheikh Zayed Caddesi
7 şeritli Sheikh Zayed Caddesi, şehrin en uzun ve en geniş caddesi. Caddenin her iki tarafında birbirinden ilginç dizayna sahip gökdelenler yükseliyor. Bu gökdelenlerin bir bölümü iş merkezi, otel, konut olarak kullanılıyor.

Sheikh Zayed Caddesi
Wafi City Mall
Wafi City Mall, şehir merkezindeki Bur Dubai bölgesinde bulunuyor. Mısır Piramiti şeklindeki AVM’nin Mısır figürleriyle süslü bir çatısı var. İçindeki rengârenk vitraylarla, dışındaki muhteşem heykellerle burada kendinizi Mısır’da hissediyorsunuz. İçinde dünyanın tüm ünlü markalarını satan son derece lüks ve şık 200 mağaza var. Alışveriş yapmasanız bile görmek için buraya gelebilirsiniz.

Wafi AVM
Kanal Bölgesi
Bur Dubai ile Deira arasında uzanan Dubai Kanalı ve Rıhtımı (Dubai Creek and Dhow), başta abra denilen geleneksel motorlu botlar olmak üzere küçük, büyük, farklı modellerde yüzlerce deniz taşıtını bir arada görebileceğiniz hareketli bir yer. Dubai Dow (Rıhtım), kanalın Deira tarafında yer alıyor. Kanalın üzerinde liman tarafında iki tarafı birbirine bağlayan yer altı tüneli Al Shindagha Tunnel var. Kanalın farklı bölümlerinde Crossing Bridge, Garhoud Bridge, Floating Bridge ve Al Maktoum Bridge adlarını taşıyan 4 köprü yer alıyor.

Kanal Bölgesi
Minyatür Köyler – Heritage and Diving Village
Heritage and Diving Village, 1997 yılında kuruldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleneksel yaşamını canlandıran Heritage Village’de Bedevi ve köy yaşantısının sergilendiği palmiye lifli evler, kayıklar, küçük hediyelik eşyalar satan mağazalar ve kafeler yer alıyor. Diving Village’de geçmişte ticarette önemli rol oynayan, en büyük alıcı Hindistan’ın koyduğu sınırlamalar nedeniyle önemini kaybeden Dubai İncisi ile ilgili bilgiler alabiliyorsunuz. Bu minyatür köylerin önündeki kanal kıyısında nargile veya kahve içebileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, kanalı ve Deira bölgesini seyredebileceğiniz kafeler ve restoranlar var. Bunlar arasında en tanınmış olanı ise geleneksel Arap yemekleri yapan Kanzaman Restaurant.
Baharat Çarşısı (Spice Souk) ve Altın Çarşısı (Gold Souk)
Gold Souk, dar bir sokak ve sokak aralarına dizilen 300’den fazla dükkândan oluşuyor. Dubai’nin izlediği Serbest Ticaret Politikası’na bağlı olarak 1940’lardan sonra Hint ve İranlı tüccarlar soukta çok sayıda dükkân açmışlar. Geçmişte çok önemli olan souk, Dubai Mall ve Gold and Diamond Park’ın açılması ile birlikte eski cazibesini bir ölçüde yitirmiş. Ancak hâlâ kuyumcular ve elektronik eşya dükkânları var. Burası şehrin diğer yerlerine nazaran daha pis ve salaş bir görünüme sahip.

Souk
Sheikh Saeed Al Maktoum House
1896 yılına tarihlenen Eski Dubai Emiri Şeyh Saeed Al Maktoum’un evi, Al Shindagha’da bulunuyor. 1912-1958 yılları arasında adını aldığı emir tarafından yönetim merkezi olarak kullanılmış. 1958 yılına kadar da ailenin mülkiyetinde kalmış. Bir avlu etrafına sıralanan evin 30 odası ve rüzgâr kulesi var. Tüm bölümlerinde Arap mimarisinin tipik özelliklerini yansıtan ev, sonraki yıllarda müze hâline getirilerek halkın ziyaretine açılmış. İçinde eski şehir fotoğrafları, tarihi eşyalar sergileniyor.
Gösteri – La Perle by Franco Dragone
Eğer muhteşem bir gösteri izlemek isterseniz, dünyaca ünlü Sanat Yönetmeni Franco Dragone tarafından yaratılan La Perle şovunu listenize alabilirsiniz. Son dakika biletlerinde % 70’e varan indirim oluyor.
Ain Dubai by Dubai Holding
Eğer şehri havadan görmek istiyorsanız Marina’nın yakınındaki Bluewaters Adası’nda yer alan Ain Dubai sizi oldukça mutlu edecek bir dönme dolap olacaktır.

Ain Dubai
Gökyüzü Görüşü ile Gözlemevi (Sky Views Observatory)
Şehir merkezindeki gözlemevinde 220 metre yükseklikten şehri izleyebiliyorsunuz.
Şeyh Muhammed Kültürel Anlayış Merkezi
Şeyh Muhammed Kültürel Anlayış Merkezi’nde temel Arapça eğitimi, önemli yerlere kültürel miras turları, rehber eşliğinde cami ziyaretleri gibi kültürel faaliyetler yapabiliyorsunuz.
Geleceğin Müzesi
Geleceğin Müzesi çok enteresan bir müze. Çünkü sizi geleceğe götürüyor! Müzede sergiler ve temalı eğlenceler aracılığıyla bilim ve teknolojiyi kullanarak geleceğin nasıl olabileceği araştırılıyor.

Geleceğin Müzesi
Çöl Safarisi
Yerel tur acentalarının düzenledikleri çöl safari turları gün doğumunda ve gün batımında olmak üzere günde 2 kez düzenleniyor. Bu turlarda 4×4 ciplerle çöl bölgesine gidiyorsunuz. Çöle vardığınızda şoförünüz kumlarda rahat gidebilmesi için aracın lastiklerini indiriyor, sonra kızıl kum tepelerinden büyük bir hızla inip çıkıyorsunuz. Eğer gün batımı turuna katıldıysanız, safari sonrasında çölün ortasında hazırlanan bir alanda açık büfe akşam yemeği yiyor, dansözlü bir eğlenceyi izliyorsunuz. Adrenalin dolu bu aktiviteyi kaçırmamanızı öneririm.

Çöl safarisi
Tema Parkları – BOLLYWOOD PARKS™ Dubai
BOLLYWOOD PARKS™ Dubai, Hindistan’ın ünlü film endüstrisi Bollywood’a adanan dünyanın ilk tema parkı. Aksiyon, macera, dans ve romantizmle dolu olan bu aile dostu tema parkı, heyecan verici geziler sunuyor.

BOLLYWOOD PARKS™ Dubai Kaynak:Wikipedia (By DPR 2016 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46590218)
Tema Parkları – MOTIONGATE™ Dubai
MOTIONGATE™ Dubai; DreamWorks Animation, Columbia Pictures, Lionsgate ve The Smurfs’a dayanan temalı alanları ve cazibe merkezlerini sergileyen Hollywood esintili bir tema parkı.

MOTIONGATE™ Dubai
Tema Parkları – LEGOLAND® Dubai
LEGOLAND® Dubai, Orta Doğu’nun ilk Legoland parkı. Bir aile tema parkı olarak dikkat çekiyor.
Tema Parkları – LEGOLAND® Su Parkı
LEGOLAND® Su Parkı, BAE’de 2-12 yaş arası çocuklar ve aileleri için özel olarak tasarlanan tek su parkı.
Tema Parkları – Dubai Safari Park
Safari parkı yaklaşık 2.500 hayvana ev sahipliği yapıyor.
Tema Parkları – Dubai Miracle Garden
Miracle Garden, 50 milyon çiçek ve 250 milyon bitkiye ev sahipliği yapıyor.

Dubai Miracle Garden
Tema Parkları – Global Village
90 ülkenin ikonik yapılarının replikalarının sergilendiği Global Village, ailelere uygun bir tema parkı. Buraya geldiğinizde tek bir yerde 90 kültür deneyimleyebiliyorsunuz.
Hatta
Eğer biraz şehir dışına çıkmak isterseniz, Hatta şehrin kalabalığından uzakta doğa tutkunlarını mutlu edecek bir yer. Burada arazide dağ bisikletine binebilir, sakin sularda kano yapabilirsiniz.
İnsan yapımı bir harika görmek istiyorsanız, Dubai sizi fazlasıyla mutlu edecektir.
Keşfetmeniz dileğiyle…
Siz de fikrinizi belirtin